Air Pressure
FAQ

Is de expositie rolstoeltoegankelijk?
Ja, de Botanische Tuinen en de expositie zijn rolstoeltoegankelijk. Doordat de meeste werken op grote grasvelden staan, kan het zijn dat minder validen bij slecht weer door mossig gras de kunstwerken niet heel dicht kunnen naderen.

Is er iets te eten en te drinken in de Botanische Tuinen?
Naast de bestaande cateringvoorziening van de Botanische Tuinen is er speciaal voor deze tentoonstelling een koffiebar op het grote veld neergezet. De Botanische Tuinen lenen zich uitstekend voor een (groeps)picknick, bezoekers kunnen zelf etenswaren meenemen en in de koffiebar op het grote veld worden picknickpakketten verkocht.

Is de tentoonstelling ook geschikt voor kinderen?
Het gaat hier om het mildere werk van McCarthy; dit werk zal kinderen niet snel schokken. Alle bezoekers van de tentoonstelling krijgen een boekje met uitleg over de werken en voor kinderen 8-12 jaar is er een Podwalk te downloaden vanaf deze site (onder Extra's). De enorme, kleurige, opblaasbare werken, die lijken op springkussens, zijn bijzonder aantrekkelijk voor kinderen. Bezoekers mogen dichtbij de werken komen, maar de werken mogen niet worden aangeraakt! De combinatie van de gigantische kunstwerken met de prachtig groene Botanische Tuinen maken een bezoek aan Air Pressure zeer de moeite waard voor het hele gezin.

Wat zijn de Botanische Tuinen Utrecht eigenlijk?
De Utrechtse Botanische Tuinen zijn onderdeel van de Universiteit Utrecht en zijn te vinden op twee locaties: Fort Hoofddijk in Utrecht en het Von Gimborn Arboretum in Doorn. Fort Hoofddijk is aangelegd op en rondom het 19e-eeuwse Fort Hoofddijk. Hier vindt u de prachtige Rotstuin, de Systeemtuin, de (sub)tropische collecties en de Thematuin. In het Von Gimborn Arboretum staan bomen en struiken centraal. Beide locaties van de Tuinen zijn geopend voor het publiek en regelmatig worden speciale activiteiten georganiseerd. Voor groepen bestaat de mogelijkheid om een rondleiding aan te vragen.

Gebeurt er deze periode nog meer in de Botanische Tuinen Utrecht?
Ja, kijk voor het programma op www.bio.uu.nl/bottuinen